Bakkerij Bosman

Welkom bij Bakkerij Bosman

Kerstbestellijst

De Kerstdagen staan voor de deur en dat betekent niet alleen drukte bij de bakker, maar ook bij u! Om het u extra gemakkelijk te maken hebben wij speciaal voor u een Kerstbestellijst samengesteld. Download de bestellijst hieronder.

Kerstbestellijst

Vul de lijst in en geef het of telefonisch, per mail door (bestelling@bakkerijbosman.nl) of lever het in een van onze winkels in. De bestelling kan vrijdag 22 decemberzaterdag 23 december of zondag 24 december worden afgehaald in een van onze winkels.

 

Geschenk voor bedrijven

Een ambachtelijk en origineel feestdagengeschenk voor uw bedrijf? Bakkerij Bosman is uw ideale partner voor het samenstellen van geschenken of om knallend het jaar uit te gaan samen met uw klanten, relaties of werknemers. Wij hebben een divers aantal pakketten samengesteld voor Kerstmis. Deze pakketten & de Oud en Nieuw knallers zijn te bekijken in onze folders die hieronder te downloaden zijn.

Pakketformulier Kerst
Bedrijfsfolder Oud en Nieuw

Indien u een andere samenstelling van het pakket wenst, meer informatie wilt of wilt bestellen, kunt u vrijblijvend contact opnemen.
Herenstraat 64
2282BX Rijswijk
T 070-415 69 60
E bestelling@bakkerijbosman.nl

 

Het verhaal achter de kerststol

Stollen horen bij ons kerstfeest, zoals oliebollen bij de jaarwisseling. Volgens sommigen stelt de vorm van het kerstbrood van orgine een in doeken gewikkeld kerstkind voor. Wij peuteren graag eerst de amandelspijs uit het midden en smeren deze vervolgens over het hele sneetje uit met een lekker dikke laag roomboter.

 Een kerststol is van origine een Duits luxe brood, ook wel Weihnachtsstollen of Christstollen genoemd. Het is een krentenbrood dat rijk is gevuld met gedroogd fruit, noten, roomboter en amandelspijs. De ambachtelijke bakker begint al ruim voor december met het maken van zijn kerststollen. Het brood wordt namelijk het lekkerst als het enkele weken op smaak komt, doordat de ingrediënten dan goed op elkaar inwerken. Het beste wordt het tijdens dit rijpingsproces bewaard op een iets gekoelde plek in een theedoek.

Specerijen

Een goede kerststol is te herkennen aan een lekker frisse smaak van boter, citroen en kruiden. De bakker voegt allerlei specerijen en lekkernijen toe om het kerstbrood zijn unieke smaak te geven. Denk aan (gesuikerde) oranjesnippers, sukade, amandelen, stemgember, gekonfijte kersen, kardemom, kaneel of kruidnagelpoeder. Door de samenstelling van het deeg met dergelijke ingrediënten weten we dat de kerststol een lange historie kent. Het vruchtenbrood bestaat al sinds kruisridders zo’n 650 jaar geleden specerijen als oranjesnippers, sukade en amandelen uit verre landen meenamen. Een kerstbrood bakken is een tijdrovende bezigheid. Het deeg van een stol moet namelijk meermalen de tijd krijgen om te kunnen rijzen. Het geheim van een lekker kerstbrood schuilt dus in de juiste ingrediënten én in de behandeling daarvan. Vakmanschap is een voorwaarde!


Bijzonder kopje koffie 

 

Bij Bakkerij Bosman Rijswijk en Nootdorp drink je altijd een eerlijk en bijzonder kopje koffie!
Zo hebben wij Peeze koffie die als enige Nederlandse koffiebranderij 100% gecertificeerde Arabica koffie levert. Wij hebben er bewust voor gekozen om enkel nog gecertificeerde koffiebonen in te kopen die door Peeze zijn gecertificeerd, gebrand en gekeurd. Al onze koffie draagt het Rainforest Alliance-keurmerk.
Het branden van de koffie wordt dan ook volledig klimaatneutraal gedaan. Al jaren reduceert Peeze de CO2 uitstoot tot een minimum.
Daarnaast draag je bij elk kopje Peeze koffie bij aan de Peeze Foundation die zich inzet voor o.a. de koffieboeren in Ethiopië!

Dat vinden wij nou ook een vorm van smaak!

 

  • Follow us!