Bakkerij Bosman

Banketbakkersroom

foto Banketbakkersroom

Banketbakkersroom maken is niet moeilijk. Je kunt het gebruiken in een broodje, in een bladerdeegbakje met vers fruit zoals aardbeien of in een soes. Ook kan het lekker smaken in desserts.

Ingrediënten:

  • 1  vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 2  eidooiers
  • 1 el bloem


Bereidingswijze:
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur gedurende ongeveer twee minuten. Laat vervolgens de banketbakkersroom afkoelen en schep het om te gebruiken in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Tip: Bij het gebruik van volle melk wordt je banketbakkersroom nog romiger. Je kunt zelfs een beetje melk door slagroom vervangen.

« terug