Bakkerij Bosman

Brood- aardappelrösti in muffinvorm

foto Brood- aardappelrösti in muffinvorm

Bijgerecht

Ingrediënten

  • 300 gram vastkokende aardappels
  • 200 gram melkbrood of witbrood zonder korst
  • 2 eieren
  • 2 uien
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook deze zes tot acht minuten. Giet af en laat de aardappels afkoelen. Pel de uien en snijd ze zeer fijn, of hak ze in een keukenmachine. Rasp de aardappels. Snijd het brood, met korst, in kleine blokjes en voeg deze bij de aardappel-ui rasp. Meng hier de eieren en geraspte kaas door. Breng op smaak met wat peper en zout. Vet muffinvormpjes in met een beetje boter of olijfolie, vul de vormpjes met de rösti en druk het goed in de vorm. Verwarm de oven op 160°C. Bak de rösti in ongeveer 30 minuten goudbruin

« terug