In de decembermaand is het drukte geblazen voor onze banketbakkers en winkelcollega’s! Iedereen moet hard werken, maar doet dat toch met veel plezier! Het is stiekem ook best gezellig. We hebben speciaal voor de decembermaand een abc gemaakt!

De A is van Appelbeignet
Helemaal aan het einde van de maand december staan er oliebollen en appelbeignets op het menu van de bakker: gefrituurde ‘gebakjes’, kenmerkend voor Nederland.

De B is van Banketletter
De lekkerste banketletters worden gemaakt door onze topbakkers. We maken ze van zuivere, eerlijke grondstoffen: roomboter bladerdeeg en amandelspijs. Omdat we 100% amandelspijs gebruiken en ook echte roomboter heet een banketletter bij ons ook wel een roomboter amandelstaaf.

De C is van Chocolade
Een Sinterklaasfeest is niet compleet zonder chocoladeletters. We maken de allermooiste van gespoten chocolade met versieringen van andere kleuren chocolade en Sint decoratie

De D is van December
Misschien wel de leukste én de lekkerste maand in de bakkerij!

De E is van Eieren
Eieren zijn belangrijke en onmisbare ingrediënten in de bakkerij. Ze worden verwerkt in producten van beslag en in soezen of schuim. Bovendien spelen ze in veel andere bakkerijproducten een rol als hulpgrondstof.

De F is van Fondant
Fondant is een lekkere zoete suikerpasta. Het lijkt op marsepein, alleen zijn daarin ook nog amandelen verwerkt. Fondant wordt vaak gebruikt voor het bekleden van taarten of het maken van decoraties. Je kunt er alle kleuren van de regenboog aan geven.

De G is van Gevuld speculaas
Gevuld speculaas is een heerlijke traditionele specialiteit. Natuurlijk gevuld met 100% amandelspijs waardoor het gevuld speculaas extra lekker smaakt!

De H is van Huwelijksmakelaar
Sinterklaas is een kindervriend, maar staat ook bekend als huwelijksmakelaar. De vorm van speculaasjes, gemaakt op koekplanken, heeft hiermee te maken. Hoe? Dat lees je in een van onze andere Sintartikelen

De I is van Instagram
Natuurlijk gaat we met de tijd mee. Foto’s van de mooiste taartjes, onze lekkerste bonbons en dik belegde boterhammen posten wij graag op social media als Facebook, Twitter en Pinterest. Volg jij ons al?

De J is van Jaarwisseling
Het moment waarop de drukste maand van het jaar er bijna op zit in de bakkerij. Maar eerst bakt je bakker nog duizenden verse oliebollen en appelbeignets voor lekkerbekken zoals jij.

De K is van Kerststol
Een goede kerststol is te herkennen aan een lekker frisse smaak van boter, citroenrasp en kruiden. De bakker voegt daarnaast allerlei specerijen en lekkernijen toe om zijn kerstbrood een unieke, onderscheidende smaak te geven.

De L is van Lange dagen
In december is het topdrukte in de bakkerij. Je ambachtelijke bakker is wel gewend om ’s nachts te werken, maar begint nu nog iets eerder en werkt langer door. Hij doet er alles aan om al die lekkere decembertraktaties voor jou te maken.

De M is van Marsepein
Marsepein is een typische lekkernij tijdens Sinterklaas. Aardappeltjes en peentjes, marsepein van het varken en figuren. Ze zijn allemaal gemaakt door onze banketbakkers met de beste ingrediënten.

De N is van Noten
Wij zijn dol op noten. Hij verwerkt ze in verschillende broodsoorten en in gebak. Natuurlijk worden er veel amandelen gebruikt tijdens de decembermaand om onze producten te vullen met 100% amandelspijs. Noten zijn rijk aan eiwitten en olie. Ze bevatten veel onverzadigd vet. Dit zijn goede vetzuren, die je lichaam nodig heeft.

De O is van Oliebollen
Oliebollen worden gemaakt van bloem, water en gist. Soms worden daar appels en/of rozijnen aan toegevoegd. Wanneer alles in een kom door elkaar is gemengd, wordt het beslag in een rijskast gezet. Hier moet het volume van het beslag ongeveer verdubbelen. Door het beslag te laten rijzen, ontstaat een luchtiger eindproduct.

De P is van Pepernoot
Een pepernoot is familie van taaitaai en smaakt naar honing en anijs. Het nootje is zacht, veel zachter dan de harde kruidnootjes waarmee we graag strooien.

De Q is van Quiche
Wist je dat we heerlijke recepten hebben om thuis een quiche te maken? Geniet ervan tijdens pakjesavond, met Kerstmis of gewoon tussendoor.

De R is van Rozijnen
De meeste rozijnen die in de Nederlandse (banket)bakkerij worden gebruikt, zijn afkomstig uit Turkije. Ze worden gemaakt van druiven. Voor hun groei zijn zon, warmte en water essentieel. We verwerken ze samen met krenten in bijvoorbeeld krentenbrood, oliebollen en luxere broodsoorten zoals kerst- en paasstollen.

De S is van Suikergoed
Borstplaat… daar gaat onze hart sneller van kloppen. Een typische sinterklaaslekkernij gemaakt van suiker

De T is van Taaitaai
Taaitaai wordt gemaakt van bloem, speculaaskruiden, honing, anijs, kruidnagel, bakpoeder en stroop. Hiermee lijkt de koek op speculaas, maar het is zachter en taai.

De U is van Uiteinde
Ook tijdens zijn laatste klus van het jaar moet de bakker flink doorwerken. Oliebollenbeslag rijst tijdens het scheppen namelijk gewoon verder. Als het beslag te lang blijft staan, zuigt het veel vet in de oliebol. Dat geeft natuurlijk geen lekker resultaat.

De V is van Vruchtenbrood
Om een goed vruchtenbrood te maken, selecteren we de allerbeste zuidvruchten en behandelen we deze op de juiste wijze. we verwerken ze bij de juiste temperatuur, geeft het brood voldoende tijd en stopt er heel veel liefde in. Zo krijg je met Kerst een heerlijk vruchtenbrood… of ook wel een kerststol genoemd.

De W is van Week
De decemberweken is een van de drukste in het gehele jaar. We beginnen al begin november met Sinterklaas en eindigen pas op 31 december 2019. Een lange periode waarin onze bakkers veel moeten werken. Gelukkig zijn het prachtige ingrediënten waar de mooiste producten mee kunnen worden gemaakt.

De X is van X-mas
Kaarsjes aan, de tafel mooi gedekt, iedereen in feestelijke stemming. Daarvoor hebben wij ambachtelijke producten: lekkere chocolaatjes, weelderige taarten en robuuste broodsoorten. Eet smakelijk! En Merry X-mas.

De IJ is van IJstaart
IJstaart is heerlijk om zelf te maken voor Sinterklaas, Kerst of andere feestelijkheden. Wil je zelf eens een ijstaart maken? Bekijk onze recepten en geniet van ijstaarten met speculaas of andere heerlijke vullen.

De Z is van Zoet
Want wie zoet is, krijgt lekkers. Kom je ook iets uitzoeken en proeven? Je bent van harte welkom!