Historie

Bakkerij Bosman
70 jaar geleden schoof Lau Bosman zijn eerste broden in de oven van de toenmalige bakker van der Sijs aan de Herenstraat in Rijswijk. Het brood dat daar werd gebakken, werd elke dag, zes dagen per week, rondgebracht per bakfiets in Rijswijk en het westland. In mei 1947 namen Lau en Jo Bosman de bakkerswinkel over van, van der Sijs. Al snel na overname van de bakkerij werd de winkel verbouwd naar een voor die tijd moderne bakkerswinkel. In de jaren 70-80 verdwenen langzaam de bezorgwijken uit het straatbeeld. Daarvoor in de plaats gingen zij brood en banket leveren aan de buurtsupers in de woonwijken.

De jongste zoon van Lau en Jo Bosman, Laurens, had al van jongs af aan ambities om in de bakkerij te gaan werken. Hij volgde na zijn basisschool de bakkersopleiding en hielp elke zaterdag zijn vader bij het maken van brood en banket. De ambities van Laurens en zijn vrouw José groeide uit tot een bedrijfsovername in 1980. Na een jaar volgde er een tweede verbouwing waarbij het pand in de huidige staat werd verbouwd. Laurens liet een konditorei bouwen wat voor die tijd bijzonder was. De bakkerswinkel werd een plek waar mensen uit de buurt elkaar ontmoetten. Vanaf de jaren 80 werd het leveren aan buurtsupers in de wijk minder en werd het openen van meerdere filialen belangrijker. In 1987 openden Laurens & José hun eerste filiaal aan de Dorpstraat in Nootdorp. In de jaren daarna volgden de andere vijf filialen: Vleerstraat, Appelstraat, Loosduinen, Bankastraat en Parkweg.

Verbouwing
Vanaf 2016 hebben Laurens en José meerdere winkels verbouwd naar een moder­ne, industriële bakkerswinkel waarbij ‘blurring’ steeds meer een belangrijkere rol speelt. Wie een lekker broodje voor de lunch bij de bakker komt halen, vindt het handig om ook meteen een drankje mee te kunnen nemen. Een verse jus d’orange bijvoor­beeld. En wie aan het winkelen is en onbedaarlijke trek krijgt in zijn favoriete gebakje of een lekkere lunch, drinkt daar graag een goede koffie bij. Het kan al­lemaal in de vernieuwde winkels.

Contact
Bakkerij Bosman
Herenstraat 64
2282 BX Rijswijk
Tel 070-3902672

Social media