In de decembermaand is het drukte geblazen voor onze banketbakkers en winkelcollega’s! Iedereen moet hard werken, maar doet dat toch met veel plezier! Het is stiekem ook best gezellig. 

Onze bakkers werken vaak als andere mensen nog slapen. Maar in de aanloop naar december leiden ze helemaal een bijzonder leven. Ze zijn keihard aan het werk als hun families en vrienden Sinterklaas vieren of kerstinkopen doen. En in december het huis gezellig maken zit er niet altijd in: de bestellingen staan stapels hoog klaar. Alle hens aan dek!

Sinterklaas
De maand december staat bol van de specialiteiten in de bakkerij. Rondom Sinterklaas maken wij peper- en kruidnoten, talloze figuren van marsepein, (gevuld) speculaas, amandelletters van roomboter, taaitaai en natuurlijk chocoladeletters. We beginnen op tijd met de productie ervan, maar veel producten zie je toch pas in de winkels verschijnen zodra Sinterklaas in het land is gearriveerd. Wij willen deze specialiteiten graag écht speciaal houden: ze horen immers bij 5 december en niet bij het gehele najaar.

Kerstmis
Sinterklaas is nog maar net vertrokken, of de winkels en etalages van onze winkels worden in kerstsfeer omgetoverd. Ook voor de kerstdagen hebben wij specialiteiten in huis. De boterletter wordt nu als kerstkrans vormgegeven en daarnaast worden er volop kerststollen verkocht. Het assortiment taarten en gebak krijgt speciale kerstdecoraties en bereiden tiramisu en bavarois.

Oudjaar
Als heel Nederland op de bank ligt uit te buiken daags na Kerst, staan voor ons de allerdrukste dagen van het jaar nog voor de deur. Er moeten ontelbare oliebollen en appelbeignets worden geproduceerd. Tijdens de laatste dagen van het jaar wordt er dan ook 24 uur per dag oliebollen en appelbeignets gebakken, alles om de klanten verse oliebollen en appelbeignets te kunnen geven. Geen gemakkelijke klus.

Respect
Het is topdrukte in de bakkerij in december. Er wordt aan alle kanten beknibbeld op de nachtrust en alle verloven zijn ingetrokken. Zowel in de winkels als in de bakkerijen werkt iedereen keihard mee om aan alle vraag te voldoen. Het is aanpoten geblazen! Toch vinden wij december de leukste tijd van het jaar in de bakkerij. Al die unieke specialiteiten zorgen er immers voor dat de bakker zijn vakmanschap kan tonen en de winkelmedewerkers hun allermooiste vitrines en etalages kunnen presenteren. Trots overheerst en vermoeidheid kennen wij niet. Maar respect verdienen ze wel!