Natuurlijk gaan bakkers met de tijd mee. Maar sommige consumentenwensen zijn voor ons volstrekt vanzelfsprekend. Geen onnodige ingrediënten aan producten toevoegen, bijvoorbeeld. Daarom kunnen ook veganisten uitstekend bij ons terecht.

Veganisten eten en gebruiken niets dat van een dier afkomstig is of dat op een dier getest is. Dat betekent dat zij geen vlees en geen vis, maar ook geen eieren en zuivelproducten gebruiken of andere producten van dierlijke oorsprong of met dierlijke ingrediënten. Veganisten eten volstrekt plantaardig, onder andere om dierenleed te verminderen en hun eigen ‘carbon footprint’ te verkleinen. Ook met dit menu blijft de voorraadkast overigens goed gevuld. Veganisten eten bijvoorbeeld groenten, fruit, granen, peulvruchten, noten, zaden en kruiden. En die zijn er in allerlei soorten en maten!

Brood mag!
Veel mensen vragen zich af of veganisten nog wel brood eten. Het antwoord is: ja. Ambachtelijk grootbrood van Bakkerij Bosman bevat altijd uitsluitend plantaardige ingrediënten. Alleen ons kleinbrood (puntjes, witte bolletjes, bruine bolletjes) wordt gebakken met melkproducten. Maar onze ambachtelijke broodsoorten met zijn altijd plantaardig, terwijl het niets afdoet van de smaak! Twijfel je toch? Vraag het gewoon! Onze collega’s helpen je graag met het informeren over onze ingrediënten.