Met de (december)producten van de bakker tover je zo een heerlijk dessert op tafel: vegan kruidnoten cheesecake.

Ingrediënten
120 gr (Medjoul) dadels
200 gr cashewnoten
150 gr gram kruidnoten + wat extra voor versiering
5 el kokosolie (vloeibaar)
40 gr ahornsiroop
2 el citroensap
1 tl vanille-extract
1 blik kokosmelk (niet schudden voor gebruik)
3 el cacaoboter (vloeibaar)
Springvorm van Ø 18 cm
Keukenmachine

Bereidingswijze
– Laat de cashewnoten minimaal twee uur in een schaaltje met water weken.
– Ontpit de dadels en laat die vijf minuten in een schaaltje met warm water weken.
– Giet de dadels en cashewnoten af en laat goed uitlekken.
– Doe de kruidnoten, dadels en 2 el kokosolie in een keukenmachine. Mix tot je een dik mengsel hebt.
– Smeer het mengsel uit over een met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een eetlepel en zet in de koelkast.
– Doe nu de cashewnoten, ahornsiroop, citroensap, het vanille-extract en de kokosmelk in de keukenmachine. Let op: gebruik alleen de bovenste, dikke laag van de kokosmelk (de rest heb je voor dit recept niet nodig).
– Mix alles door elkaar en voeg als laatst 3 el kokosolie en de cacaoboter toe.
– Giet het mengsel over de bodem en zet de taart 4 uur in de koelkast of 2 uur in de vriezer om op te laten stijven.
– Versier de cheesecake met extra kruidnoten!