Aan de slag met kruidnoten? Maak er lekkere chocoladelolly’s van!

Ingrediënten
90 ml slagroom 30% vet (voor de ganache)
100 g pure chocolade (voor de ganache)
20 g roomboter (voor de ganache)
8 kruidnoten (voor de ganache)
200 g melk of pure chocolade (voor de dip)
flinke handvol kruidnoten (voor de dip)

Bereidingswijze
Smelt de chocolade samen met de roomboter au bain-marie. Haal de kom met chocolade van de pan zodra het gesmolten is. Laat iets afkoelen voordat je de slagroom er doorheen roert. Zet de ganache in de koelkast totdat deze een dikte van chocoladepasta heeft. Dit duurt niet zo lang, ongeveer een minuut of tien. Vul de lollyvormen voor tweederde met ganache. Duw in de helft van de bolletjes een kruidnoot en strijk de halve bolletjes vervolgens af met de rest van de ganache. Klap de twee halve bolvormpjes op elkaar en steek er een lollystokje in. Zet de ganache vier tot zes uur in de vriezer totdat de lolly’s hard zijn.
Smelt de chocolade voor de dip au bain-marie. Maal ondertussen de kruidnoten met een staafmixer of keukenmachine tot een grof kruim. Spreid het kruim uit over een bord. Breng de gesmolten chocolade op temperatuur door tweederde uit te storten op een marmeren plaat. Beweeg de chocolade heen en weer met een spatel totdat deze een temperatuur van 26 graden heeft bereikt. Roer de afgekoelde chocolade door de nog warme chocolade in de kom. Dip de lolly’s in de chocolade, schud goed uit en zet ze meteen in het kruidnotenkruim.

Let op
De ganache heeft zodra je de lolly’s uit de vriezer haalt om te dippen ongeveer een uur nodig om zijn goede structuur te krijgen.

Voor 8 lolly’s