Ingrediënten

 • Voor een taartvorm van 24-26 cm doorsnede:

  1. 5 eieren
  2. 150 gram suiker
  3. 150 gram bloem
  4. Een beetje zout

  Verder heb je nodig:

  1. Een mixer
  2. Een kom
  3. Een spatel
  4. Een oven
  5. Eventueel een zeef

Bereidingswijze

Voorbereiding ingrediënten

Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn, liever nog iets warmer en richting lichaamstemperatuur (Heel belangrijk!). Haal ze dus op tijd uit de koelkast, of verwarm ze door ze in heet water te leggen. Verwarm de oven alvast voor op 150-160 graden.

Mixen

Pak de kom en voeg de eieren, het suiker en een snufje zout toe. Zet de mixer op de hoogste stand en meng het geheel een aantal minuten door elkaar. Zet de mixer nog twee minuten op de laagste stand nadat het mengsel licht geel is geworden. Het doel hiervan is dat het een luchtig biscuitdeeg wordt, dus let erop dat de gardes boven het deeg uitsteken en op die manier lucht aan het biscuitdeeg toevoegen.

Bloem toevoegen

Nu kan je de bloem of zelfrijzend bakmeel aan het biscuitdeeg mengsel toevoegen. Meng dit heel rustig met een spatel, niet met een mixer. Voorkom dat er klonten bloem in het biscuitdeeg mengsel komen, gebruik dus eventueel een zeef als dat nodig is.

Bakken maar!

Als je een satéprikker in de bodem kunt steken zonder dat “er iets aan blijft plakken”, dan is de taartbodem klaar. Je kunt er nu voor kiezen om de oven uit te zetten en de taartbodem in de oven af te laten koelen, of de taartbodem eruit te halen. In het eerste geval is de kans op inzakken van de taartbodem kleiner, maar let er wel heel goed op dat deze niet te gaar wordt, uitdroogt of mogelijk zelfs verbrandt. Haal de taartbodem uit de oven en plaats deze op de kop op een vlakke ondergrond. Laat de taartbodem geruime tijd afkoelen. Nu is de taartbodem klaar