Bakkerij Bosman

Kaasvulkaantjes

foto Kaasvulkaantjes

Hoofdgerecht

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 harde bruine bolletjes
  • druiven
  • 200 g geraspte kaas
  • 1 bakje kruidenroomkaas
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 3 dl bouillon peper en zout
  • kerstomaatjes
  • peterselie

Bereidingswijze

Smelt boter in een pan met dikke bodem. Roer de bloem door de gesmolten boter, giet de bouillon erbij, roer verder tot een saus. Smelt hierin alle kaas, voeg wat peper en zout toe. Roer voor een vurig effect mosterd en/of rode voedingskleurstof door de fondue. Snijd het kapje van de bolletjes en pluk het brood er voorzichtig uit. Niet te veel, anders stroomt de kaas straks door de gaatjes. Giet de kaas in de broodjes. Knoeien mag; laat de lava maar stromen! Zet een boompje naast je vulkaan: kneed plukjes brood om het uiteinde van de peterselietakjes. Doop tomaatjes, druiven en de balletjes brood in je lava.

« terug