Het lekkerste witbrood voor bij deze vissoep scoor je natuurlijk bij de ambachtelijke bakker!

Ingrediënten
1 wit vloerbrood
3 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 courgette, in blokjes
1 pot gekoelde vissoep
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
250 gram verse zalm, in blokjes
150 gram cocktailgarnalen
100 gram gekookte mosselen
1/2 eetlepel verse tijm
2 tenen knoflook
100 ml mayonaise
1 theelepel sambal oelek
100 gram geraspte Gruyère

Bereidingswijze
Verwarm de ovengrill voor. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui en courgette al omscheppend in drie tot vier minuten zachtjes gaar. Schenk de vissoep erbij en roer de kerstomaatjes, zalm, ­cocktailgarnalen, mosselen en tijm erdoor. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de soep nog drie tot vier minuten heel zachtjes doorkoken. Snijd intussen twaalf smalle sneetjes van het brood (of halveer zes grote sneden), leg ze op de bakplaat en rooster ze onder het hete grillelement goudbruin. Pers de knoflook boven de mayonaise uit en roer er 1 theelepel sambal door. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookmayonaise. Leg in vier ­grote soepkommen elk twee sneetjes brood. Schep de hete vissoep erop, leg er nog een sneetje brood in en strooi de kaas erover. Zet de soepkommen op de bakplaat en schuif deze 10 cm ­onder het hete grillelement. Laat de kaas in twee tot drie minuten smelten. Serveer direct.

Voor 4 personen.