Zien deze hartige minimuffins er niet goed uit? Lekker voor de feestdagen, maar deze muffins kunnen eigenlijk altijd!

Ingrediënten
100 gram kaasvlinders (kaas-bladerdeegkoekjes) 100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram geraspte belegen kaas
50 gram ham, fijngehakt
1 bosuitje, in dunne ringetjes
1 eetlepels verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
1 ei
100 ml melk
Muffinvorm met holtes van 3-4 cm

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de kaasvlinders fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en maak ze fijn met een deegroller. Meng in een kom de fijngemaakte koekjes met het zelfrijzend bakmeel, de geraspte kaas, ham, bosui en Italiaanse kruiden. Breek het ei erboven en roer de melk erdoor. Blijf roeren tot het een stevig beslag wordt. Vet de holtes van de muffinvorm in en schep het beslag erin. Bak de muffins in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Voor 12-18 stuks.