Lange zomeravonden vragen om lekker buiten eten. Misschien wel bij een kampvuurtje of de barbecue. Probeer dit recept dan eens uit. ­Natuurlijk met een lekkere basis van de­ ambachtelijke bakker. Of speel zelf voor ­bakker, door je eigen brooddeeg te maken. Eet smakelijk!

Ingrediënten
4 pistoletjes
50 g tapenade van gedroogde tomaatjes
100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
8 zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
1/2 eetlepel geraspte citroenschil
1-2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze
Snijd de pistoletjes aan de bovenkant over de hele lengte open. Duw dit iets open en strijk de tapenade erin uit. Verdeel de geiten­kaas met rozemarijn, olijven en wat geraspte citroenschil in de opening van de broodjes en druk dit wat aan. Bestrijk de buitenkant van de broodjes met wat olijfolie en verpak de broodjes in aluminiumfolie. Bak de broodjes in circa tien minuten op de ­barbecue knapperig bruin en laat de kaas smelten. Lekker bij geroosterd lamsvlees of kip van de barbecue en snel voorbereid!

Voor 4 personen.