Sinterklaas staat voor de deur! De winkels liggen niet alleen vol met heerlijke zoetigheden, ook een Sint lunch kan! Probeer eens deze heerlijke speculaas wentelteefjes

Ingrediënten

  • 8 sneetjes (oud) wit brood
  • 12 speculaasjes
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • 2 el bruine suiker of rietsuiker
  • 1 klontje boter of plantaardige bakboter
  •  

Bereidingswijze

Neem een diep bord en klop daarin de eieren los. Roer vervolgens met een garde of vork de melk en suiker door het eimengsel heen, totdat de suiker volledig is opgelost. Verkruimel de speculaas en voeg dit toe aan het mengsel. Haal de sneetjes brood door het eimengsel heen. Zorg dat het brood goed is doordrenkt. Strooi er nog wat verkruimelde speculaas over. Verhit de boter in een koekenpan. Leg, afhankelijk van het formaat van de pan, één of twee sneetjes brood in de hete koekenpan. Bak ze stevig en goudbruin aan beide zijden.

Voor 4 personen.