Deze prachtige oranje burgers maak je in een handomdraai van oer-Hollandse ingrediënten zoals bruine bonen, wortel en havermout. Serveer deze burgers op een lekker broodje!

 

 

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 grote ui
  • 2-3 teentjes knoflook (naar smaak)
  • 1 winterwortel
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 blik bruine bonen (uitlekgewicht circa 215 gram)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels sojasaus (of ketjap)
  • 75 gram havermout
  • zout (naar smaak)

Bereidingswijze

​Snipper de ui en rasp de wortel. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui 2 minuten. Pers de knoflook uit boven de pan (snijd de restjes ook fijn) en bak nog 1 minuut. Voeg wortel, komijn en chilipoeder toe en bak nog 2-3 minuten, tot de wortel zacht is. Zet het vuur uit en zet de pan opzij.

Prak in een grote kom de bruine bonen met een vork plat. Voeg hier het wortelmengsel samen met de ketchup, sojasaus en havermout aan toe. Kneed door met je handen en vorm vier burgers van het mengsel. Verhit nog wat olie in een pan en bak de burgers 4 tot 5 minuten per kant, totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn.

Neem een krokant broodje, bijvoorbeeld een speltbrok of waldkornbol en snij deze open. Maak het broodje rijkelijk af met rauwkost en doe de beantastic burger op het broodje. maak het af met een saus of dressing naar keuze. 

Tip:
Deze burgers worden steviger als je de havermout van tevoren fijnmaalt in de keukenmachine. Geen keukenmachine? Geen ramp! De burgers worden evengoed hartstikke lekker.

Voor 4 personen