Nieuws

Ben jij ook zo dol op ambachtelijk nieuws? De laatste weetjes en nieuwste producten lees je hier!

Hoe worden de lekkerste oliebollen gemaakt?

Hoe worden de lekkerste oliebollen gemaakt?

Hoewel er, net als in brooddeeg, bloem, water en gist aan het maken van oliebollen te pas komt, noemen we het basisbestanddeel van oliebollen beslag en geen deeg. Het verschil tussen deeg en beslag is de zogenaamde viscositeit, ofwel de stijfte van het deeg. Deze...

Lees meer
Waar komt de kerststol vandaan?

Waar komt de kerststol vandaan?

Een kerststol is van origine een Duits luxe brood, ook wel Weihnachtsstollen of Christstollen genoemd. Het is een krentenbrood dat rijk is gevuld met gedroogd fruit, noten en amandelspijs. Het brood kent een lange, Duitse geschiedenis. De voorloper van de stol is het...

Lees meer
Openingstijden Kerst

Openingstijden Kerst

Tijdens de dagen voor Kerst hanteren wij aparte openingstijden. Wij wensen u alvast smaakvolle Kerstdagen toe! Herenstraat (Rijswijk)21 december: 07:30-16:30 uur22 december: Gesloten23 december: 07:30-17:30 uur24 december: 07:30-17:00 uur Nootdorp (Winkelcentrum...

Lees meer
Opzij, opzij, opzij topdrukte in de bakkerij

Opzij, opzij, opzij topdrukte in de bakkerij

In de decembermaand is het drukte geblazen voor onze banketbakkers en winkelcollega's! Iedereen moet hard werken, maar doet dat toch met veel plezier! Het is stiekem ook best gezellig.  Onze bakkers werken vaak als andere mensen nog slapen. Maar in de aanloop naar...

Lees meer
Kerst bestellijsten

Kerst bestellijsten

De gezelligste tijd van het jaar staat weer voor de deur! Samen met vrienden, familie of kennissen heerlijk ontbijten, brunchen, borrelen of dineren! Wij hebben speciaal voor de Kerst een heerlijk assortiment om van te genieten. Wil je graag alles in huis hebben? Maak...

Lees meer
Hoe maken wij de lekkerste stollen

Hoe maken wij de lekkerste stollen

Doe jij dat ook? Eerst de amandelspijs uit het midden peuteren, om deze vervolgens over de hele boterham uit te smeren en daar overheen nog een dikke laag roomboter aan te brengen? Je bent niet de enige! Voor veel mensen is een sneetje kerstbrood een ultieme...

Lees meer
ABC vol decemberweetjes

ABC vol decemberweetjes

In de decembermaand is het drukte geblazen voor onze banketbakkers en winkelcollega's! Iedereen moet hard werken, maar doet dat toch met veel plezier! Het is stiekem ook best gezellig. We hebben speciaal voor de decembermaand een abc gemaakt! De A is van...

Lees meer
Winnaars kleurplatenwedstrijd

Winnaars kleurplatenwedstrijd

Als Sinterklaas in het land is, begint de jaarlijkse kleurplatenwedstrijd bij Bakkerij Bosman. De afgelopen weken hebben wij heel veel kleurplaten teruggekregen. Natuurlijk vinden wij ze allemaal even mooi gekleurd maar in elke winkel hebben wij drie kleurplaten...

Lees meer
Hoe maken wij roomboter amandelstaven?

Hoe maken wij roomboter amandelstaven?

Onze banketbakkers gebruiken voor het maken van roomboter amandelstaven altijd roomboter bladerdeeg. Wanneer de laagjes in het bladerdeeg goed worden opgebouwd, vindt er tijdens het bakproces een opwaartse werking plaats. Hierdoor krijgt het deeg zijn bladerende...

Lees meer
Hoe zijn pepernoten in Nederland terecht gekomen?

Hoe zijn pepernoten in Nederland terecht gekomen?

Pepernoten worden al eeuwenlang gebakken, maar waren oorspronkelijk een vrij exclusieve traktatie. De specerijen die hiervoor werden gebruikt, zoals peper en honing, waren namelijk heel duur. Dankzij de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) werden vanaf de...

Lees meer

Contact
Bakkerij Bosman
Herenstraat 64
2282 BX Rijswijk
Tel 070-3902672

Social media